Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Τέλεια γαλατόπιτα!!!





Υλικά:
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ένα φλυτζάνι  του καφέ ελαιόλαδο 
  • τέσσερις κουταλιές της σούπας ξύδι
  • μια πρέζα αλάτι
  •  νερό όσο πάρει
      (υλικά για 4-5 φύλλα)

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • δύο κούπες αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • δύο βανίλιες
  • μια φλούδα λεμονιού
  • μια γεμάτη κουταλιά βιτάμ.
  • τρία αυγά
  • μια κουταλιά του γλυκού κανέλα
   Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα φύλλα.Χωρίζουμε την ζύμη σε πέντε μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο φτιάχνουμε την κρέμα.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα  ανακατεύουμε την μισή ποσότητα από το γάλα με το αλεύρι .Όταν διαλυθεί το αλεύρι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς.Έπειτα ρίχνουμε τις βανίλιες ,τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και το βιτάμ. Όταν πήξει το μείγμα και γίνει κρέμα,χτυπάμε τρία αυγά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν.Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε ένα ένα ραντίζοντας το καθένα με λάδι και ρίχνοντας ανάμεσά τους λίγο τριμμένο μήλο και λίγη κανέλα,για να έχουν υγρασία και νοστιμιά.Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα και διπλώνουμε γύρω από το ταψί τα φύλλα που περισσεύουν,αλείφουμε την επιφάνεια της κρέμας με ένα αυγό πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για  μια ώρα.

1 σχόλιο: